Timing Poljane

12-urno dobrodelno kolesarjenje - ČETVORKE 20.05.2023. 08:00 20.05.2023. 17:00 20.7 km 320 m 320 m Več...

Končana

Dogodek - Javno Tekma Prijavljeni tekmovalci Rezultati

12-URNO DOBRODELNO KOLESARJENJE 2023

 

KRAJ PRIREDITVE: Gorenja vas

DATUM IN ČAS: sobota, 20. maj 2023, od 8.00 do 20.00

ORGANIZATOR: Kolesarsko društvo Belaunce

 

1.     Trasa

Razdalja: 20,7 km

Najvišje: 730 m

Najnižje: 410 m

Vzponov: 320 m

 

Trasa v dolžini 21,5 km in 320 m višinske razlike poteka na relaciji Gorenja vas–Todraž–Lučine–Suhi Dol– Lučine–Gorenja vas. 

2.     Prijave

Predprijave možne na Timing Poljane - STOTINKA – LINK. Prijave so možne na dan prireditve na prireditvenem prostoru. Prijavnina  v predprijavi znaša 30€ na osebo. Na dan tekmovanja je prijavnina 40€ na osebo. Prijavnina vključuje obrok, pijačo, nogavice in trak za pod čelado.

3.     Kategorije

Dogodka se je možno udeležiti v SOLO vožnji ali v DVOJICAH ali v ČETVORKAH. V dvojicah in četvorkah velja, da je na trasi vedno samo en tekmovalec iz ekipe.

4.     Pravila maratona

Na dogodku lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje in se čutijo sposobni prevoziti 20 km dolg krog. Čelada je obvezna za vse udeležence dogodka. Vsem udeležencem se bodo šteli krogi. 

5.     Splošni predpisi

Prireditev bo potekala ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Vožnja po dva ali več kolesarjev vzporedno ni dovoljena. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi in drugim. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi.

S svojo prijavo vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa objavljenimi v medijih.

6.     Dobrodelni namen

Dogodek poteka v dobrodelni namen. Sredstva se zbirajo za dvojčka s prirojenimi boleznimi, ki potrebujeta terapijo in za Inštitut Zlata Pentljica.

7.     Nagrade in obveznosti organizatorja

Bogate nagrade za najboljše tri v SOLO, DVOJICAH in ČETVORKAH.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb razpisnih pogojev, brez predhodnega obvestila.

V primeru slabega vremena prireditev odpade.

 

https://www.facebook.com/KD Belaunce/

Pravila 12-urnega dobrodelnega kolesarjenja

1. Vsi udeleženci (kolesarji in spremljevalci) se morajo ravnati v skladu s temi pravili in morajo upoštevati cestno prometne predpise republike Slovenije.

Kolesarji morajo voziti standardno (cestno, kronometer, gorsko, e-kolo) kolo, ki je lahko opremljeno tudi s svetlobno odbojnimi elementi (nalepka, mačje oko).

3. Na dogodku lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli rekreativno kolesarjenje in se čutijo sposobni prevoziti 20 km dolg krog. Število krogov, ki jih prekolesari udeleženec je odvisno od njegove pripravljenosti. Vsem udeležencem se bodo šteli krogi.

4. Uporaba kolesarske čelade je obvezna celoten čas 12 urnega dobrodelnega kolesarjenja. Čelada mora biti pravilno pripeta.

5. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za poškodbe / izgubo / krajo ljudi in predmetov. S podpisom na prijavnem obrazcu potrjuje, da se je seznanil s pravili prireditve, se z njimi strinja in jih bo upošteval.

6. Štetje krogov se opravlja ročno in elektronsko. Številke se ne sme rezati ali kakorkoli drugače spreminjati. Po končanem kolesarjenju, se številke vrnejo v prijavno službo.

7. 12 urno kolesarjenje poteka ob prometu, udeleženci se morajo držati cestno prometnih predpisov republike Slovenije. Tekmovalci so odgovorni za varnost njih samih in ostalih udeležencev v prometu. V primeru nevarne vožnje zaradi utrujenosti, se mora udeleženec izločiti in sledi 30 minutni počitek. Vožnja je dovoljena po desnem smernem delu vozišča.

8. Spremljevalno vozilo ali privatna vozila ali kakršnakoli pomoč ob cesti je prepovedana. Prav tako je prepovedana vožnja za vozili v prometu kot tudi spremljevalnimi vozili.

9. Med potekom 12 urnega dobrodelnega kolesarjenja je dovoljeno neomejeno število postankov za udeležence. Vožnja preko startno – ciljnega prostora je dovoljena samo za kolesarje, ki sodelujejo na 12 urnem kolesarjenju. Zadnja vožnja preko startno ciljne črte je možna do 19:00 ure. Za vse udeležence, ki prečkajo startno ciljno črto po tem času pomeni, da so s preizkušnjo zaključili.

10. V vožnji dvojic in četvork mora biti samo en kolesar iz skupine na progi.

11. V primeru neprimerne vremenske napovedi ali izrednih okoliščin, se lahko organizator odloči in prireditev odpove.

12. Vsakemu udeležencu bo dodeljena štartna številka. Udeleženec je dolžan štartno številko namesti na kolo na krmilo tako, da je vidna s strani organizatorja. Na hrbtni strani štartne številke se nahaja čip.

13. V startno-ciljnem prostoru je potrebno upoštevati omejitev hitrosti na 15 km/h in prepoved prehitevanja tekmovalcev. Velja od levega zavoja iz glavne ceste proti cilju do desnega zavoja in vstopa na Poljansko cesto (cca. 200m). Prav tako pravilo velja tudi na obratu Suhi Dol (dolžina cca 200m).

14. Izkupiček prireditve je namenjen v dobrodelne namene.


Splošno pravilo

Varnost, športni duh in poštenost so temeljne vrednote, ki se jih pričakuje od udeležencev in od organizatorja. Kolesar je odgovoren za svoja ravnanja in ravnanja morebitnih svojih spremljevalcev.

Timing Poljane

Timing Poljane d.o.o.

Plačilo in korekcija rezultatov dirke
  • Organizator Timing Poljane je odgovoren za točnost podatkov o tekmi, odpiranje in zapiranje prijav ter evidentiranje plačil.
  • Ta spletna stran nima dostopa do bančnega računa organizatorja, na katerega se nakazujejo prijavnine.
  • Splošna vprašanja v zvezi s prijavami ter druga vprašanja v zvezi s tekmo neposredno v zvezi s plačili in drugih naslovite neposredno na organizatorja Timing Poljane
  • Vprašanja v zvezi z delovanjem sistema ter vprašanja v zvezi z rezultati tekme pošljite na naslov info@timingpoljane.si
Kontakt

Spletna stran: http://www.timingpoljane.si/

Email: info@timingpoljane.si

Telefon: +38640292075

Naslov: Hotovlja 90, 4223 Poljane nad Škofjo Loko, SLO - Slovenia

Organizatorjevi linki